Christer o Elisabeth

Cervinia

05/03 - 12/03


Lördag:

Lunch på Vasatorget, färgaffären på Karlbergsvägen. Till Arlanda vid 15-tiden. Framme vid 23 i snöfall.

Söndag:

Sol men kallt -20 grader. Gemensam åkning i Cervinia. Träffade Kerstin & Göran Tigerström. Lunch på Ullas med fisksoppa. Välkomstträff innan middag.

Måndag:

Samma väder som på söndagen men kallarae, -22... Över till Zermatt. Härlig och kul dag. Afterski på Torette - kul. Middag på La Grotta där middagen serverades för oss på Perquet. Irisch coffe på hotellet innan säng.

Tisdag:

Återigen kallt neråt -20 grader men också stark vind. Flera liftar stängda bland annat den som gick över till Valtournes så vi tog bussen över dit. Kallt i liftarna!!! Afterski på lyxhotellet i Cervinia i backen. GT på G&K:s hotell innan sängen.

Onsdag:

Egen åkning i Cervinias system. Forfarande kallt men solen värmde, skummet på ölen frös till is men vi kunde knäppa upp jackorna. Tog långa 7:an ner där vi åt lunch. Afterski på Torettes med många på resan. C tog en Irisch på hotellet men E däckade.

Torsdag:

Egen åkning på fm, ner till Valtournage, 7:an ner. Sen upp till picnic i två timmar.... Tourette för Afterski. En GT på hotellet innan säng.  

Fredag:

Egen skidåkning ner till Zermatt. Afterski på lyxhotellet med full fart. Åkte ner vid 18-tiden. 

Lördag:

Fin åkning på fm. På väg till lunch dök G&K upp som också var på väg till Torettes. Bussen gick vid 15 hemmåt.

Sammanfattning:

Kallt och sol! Som lägst var det -32 men solen gjorde sitt till. Prognosen på yr var runt -5. Vädret på toppen var runt 10 grader kallar än byn. Fick en bra app som var mer rättvis. Vi åkte på bra hyrskidor så kallade Rocker.

Även när det var så kallt var det inga större problem med värmen. Vi frös inte om tårna, vanliga långkalsonger, tre lager fleece, några dagar i tunna jackan.