Christer o ElisabethVal d'Isere

10/03 - 17/03
Lördag:

Till Arlanda vid 2-tiden. Räkmacka och vin innan flyg som var försenat.

Söndag:

Två timmars kö till skiduthyrningen som gjorde att vi missade pistvisningen. Kön beror på att Arlanda inte skickat med en vagn med skidor och att det saknades en del väskor också...

Åker upp till Solaise i snö och moln. Skulle träffa pistvisningen men dom hade ändrat lunchsställe för det var för dålig sikt åt Solaise så dom hade åkt till La Daille. Vi vände och försökte hinna ikapp dom men kom försent. Ger upp vid 14-tiden pga dålig sikt.

Måndag:

Pistvisning med Johanna (guide) och Daniel (deltagare), resten hade stått 30 meter bort och missade den... Olympia upp, hyffsad sikt. Stödöl i Val Claret (Grizzly), senare lunch bredvid på Pigniata. Sikten försämras och vi åker mot La Daille och kör där tills vi avslutar 16:00. 

Tisdag:

Vi åker med pistvisningen med Ludvig tillsamans med 6 andra 55+:are i dålig sikt i snöfall. Åter mot La Daille där vi åker upp och ner innan vi åker till Pigniata i Val Claret för lunch. Sen tillbaks till La Daille eftersom det var dålig sikt.Efter middag live musik på Grand Nord med åkkompisarna.

Onsdag:

Helt fantasktiskt väder med strålande sol och att äntligen få fin sikt och kunna carva. Pistvisning med samma personer som dagen innan men med Ludvig som guide. Olympia upp men mycket folk gör att vi tar Santos (ravinen) tillbaksoch åker upp i Solaise. Lunch på Signal. Efter lunch upp med Olympia och runt i systemt vi Val Claret. Ett glas  på Le Trifollet innan buss hem.

Torsdag:

Ingen sikt igen!!! Vi åker upp i Solaise och tar ett åk i Glacier men hård vind och snö gör att vi tar liften ner och åker till LA Daille igen...  Lunch på Le Trfollet (J C Killys ställe?). After-ski nere i La Daille. Går ut på kvällen till Baraq och live musik, sen XV för en drink.

Fredag:

Dålig sikt i början på dagen, glasögonen isar igen och allt är trist. Tar oss bort mot nålsögat. Träffar Bosse och Maria som vi gör sällskap mot 3-sekundersbyn. Plöstligt spricker det upp och allt blir underbart. Lunch ovanför Bollin dit även deras son Fredrik kommer. Avslutar med afterski på Soliase där solen är uppe längre. Tidig middag och sen vin med familjen på en vinbar.

Lördag:

Första gondolne upp på Olympia. Orörda pister i snöfall och obefintlig sikt. Kör ner till La Daille med rätt ok sikt. Kör upp och ner där några gånger med fin skidåkning trots dålig sikt innan buss tillbaks. Buus avgick 14:05 och vi låg hemma i sängen 1:30.

Sammanfattning:

Snöigt! Dom hade fått 6-7 meter snö och det hade snöat i princip från november. En vecka hade dom utegångsförbud i tre dagar, sen var  bara barnbacken öppen så vi hade en av dom bättre skidveckorna!

Knät svullet och ömt, nästa år kan man undra hur det funkar, träna på!